راه های سفید و روشن شدن پوست

افراد همیشه در مورد ظاهر خود آگاهی دارند؛ این یک رفتار طبیعی است. چه دوست داشته باشیم و چه نه، افراد قبل از ارزیابی شخصیت‌ها، صفات یا مهارت‌ها ابتدا سایرین را بر اساس ظاهرشان قضاوت می‌کنند. افراد همیشه سعی می‌کنند که به بهترین شکل ظاهر شوند. اگر چه پوست دارای یک رنگ طبیعی است، ولی بسیاری از مردان و زنان برای داشتن پوستی شفاف‌تر به درمان‌های روشن کردن پوست روی می‌آورند.
رنگ پوست با مقدار ملانینی که ملانوسیت‌ها تولید می‌کند، تعیین می‌شود. درمان‌های روشن کردن پوست به منظور جلوگیری از تأثیر ملانین انجام می‌شود. امروزه روش‌های مختلفی برای روشن کردن یا سفید کردن پوست شما از جمله پوست صورت و بدن وجود دارد. کرم‌ها، لایه بردارهای شیمیایی، میکرودرم، سفید کردن پوست توسط لیزر برخی ازرایج‌ترین درمان‌ها هستند.

روشن کردن یا سفید کردن پوست، یک روش زیبایی است که هدف آن روشن کردن قسمت‌های تیره‌ی پوست یا به طور کلی سفیدتر کردن پوست است. درمان‌های روشن کننده پوست روز به روز محبوبیت بیشتری به دست می‌آورند، اما بسیاری از افراد در این خصوص اطلاعی ندارند یا نمی‌دانند که چرا برخی افراد تصمیم به روشن کردن پوست خود می‌گیرند. برای برخی افراد، روشن کردن پوست به دلیل وجود شرایط پوستی است که می‌خواهند اصلاح گردد. به عنوان مثال روشن کردن پوست برای بهبود ظاهر نامناسب مانند لکه‌های مادرزادی و ملاسما (نقاط تیره‌ی پوست) استفاده می‌شود.
برخی افراد نیز تنها می‌خواهند بهتر به نظر برسند و بنابراین از روش‌های روشن شدن پوست برای بهبود شرایط آن و ایجاد احساس بهتر در خود استفاده می‌کنند.
گاهی اوقات تیرگی پوست به علت تغییرات هورمونی (به عنوان مثال در دوران بارداری یا با استفاده از قرص‌های ضد بارداری) یا به عنوان نشانه‌ای از اختلالات خاص مانند کافه آئولات ماکول‌ها که لکه‌های مادرزادی روشن یا قهوه‌ای تیره هستند، به وجود می‌آید؛ همچنین تیرگی پوست می‌تواند ناشی از بیماری آدیسون باشد که توسط اختلال در تولید هورمون‌های غدد فوق کلیه مشخص می‌شود. پوست تیره نیز می‌تواند در نتیجه‌ی قرار گرفتن در معرض آفتاب و یک واکنش آلرژیک، معمولاً به یک گیاه یا ماده‌ی شیمیایی خاص باشد. آلودگی و عوامل ارثی دیگر عوامل دیگری هستند که باعث تیرگی پوست می‌شوند.

درمان‌های موضعی روشن شدن پوست صورت معمولاً توسط متخصصین پوست انجام می‌شود، زیرا این روش‌ها در مقایسه با سایر روش‌های درمانی ایمن‌تر هستند. مواد موضعی برای سفید کردن پوست معمولاً به صورت ژل یا کرم ساخته می‌شوند و از مواد مختلفی تشکیل شده‌اند که قادر به روشن کردن قطعی پوست هستند.
کرم‌های روشن کننده پوست همچنین به عنوان کرم‌های سفید کننده، سفیدکننده‌ها یا کرم‌های محو کننده‌ی لک‌ها شناخته می‌شوند. مواد سفید کننده‌ی کرم‌ها مانع تولید ملانین می‌شوند و در نتیجه پوست سفیدتر می‌شود. اساساً این کرم‌ها و ژل‌های پوستی موضعی روش‌های موثری برای بازگرداندن حالت اصلی پوست است که تحت تأثیر شرایط خاصی از جمله جوش و آکنه و پیگمانتاسیون قرار گرفته‌اند. بسیاری از این کرم‌ها می‌توانند در سراسر بدن از جمله دست‌ها، بازوها، پاها و البته روی صورت استفاده شوند.
پزشک بیمار را در خصوص چگونگی استفاده از کرم روشن کننده پوست راهنمایی می‌کند:

  •  صرفاً یک یا دو بار در روز در تنها برای قسمت‌های تیره‌ی پوست استفاده کنید.
  •  از مصرف کرم روی پوست اطراف چشم‌ها، دهان و بینی جلوگیری کنید.
  •  کرم را با استفاده از پنبه روی پوست استفاده کنید یا قبل و بعد از استفاده از کرم به طور کامل دست‌ها را شستشو دهید.
  •  از دست زدن به منطقه تحت درمان حداقل چند ساعت پس از استفاده از کرم جلوگیری کنید.
  •  برای محافظت پوست از اثرات شدید نور خورشید از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
  • اکثر مردم نیاز به ادامه درمان برای حدود سه یا چهار ماه دارند. پزشک ممکن است پس از این مدت درمان را متوقف کند یا از شما بخواهد که گاهی برای تکرار درمان به او مراجعه کنید.

لیزر جوانسازی می‌تواند برای سفیدتر کردن نقاط یا لکه‌های تیره‌ی پوست استفاده شود. این کار با برداشتن لایه بیرونی پوست یا آسیب رساندن به سلول‌هایی که ملانین را تولید می‌کنند، انجام می‌گیرد. پرتوهای نوری متمرکز شده و پالس‌های لیزری ناحیه مورد نظر را در پوست مورد هدف قرار داده و یک لایه پوست را از بین می‌برند. نتایج به دست آمده در زمینه‌ی روشن شدن پوست توسط لیزر بسیار متغیر است. ممکن است برای بعضی افراد کارآمد باشد، در حالی که برای دیگران ممکن است هیچ تاثیری نداشته باشد، یا روشن شدن پوست ممکن است موقت باشد. در حالی که در برخی از درمان‌های سفید کننده هفته‌ها طول می‌کشد تا نتایج مشخص شوند، نتایج حاصل از استفاده از لیزر جهت لایه برداری پوست سریع است و می‌تواند بلافاصله مشاهده شوند. بلافاصله بعد از درمان ظاهر پوست روشن‌تر و نرم‌تر می‌شود و طی ۳ تا ۶ ماه بهبود می‌یابد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *