عامل ابتلا به قارچ پوست پا چیست؟

عوامل متعددی وجود دارد که می‌تواند خطر ابتلا به عفونت قارچی به‌ویژه قارچ پوست پا را افزایش دهد. این موارد شامل عوامل محیطی و همچنین آنچه در بدن شما هنگام مواجهه با قارچ می‌گذرد، می‌شود. هنگامی که پوست شما با یک قارچ مضر تماس پیدا می‌کند، عفونت می‌تواند باعث ظاهر شدن راش‌های متفاوت شود.

به عنوان مثال، اگر یک جفت کفش را از فردی که پای ورزشکار دارد قرض بگیرید، قارچ ممکن است با پای شما تماس پیدا کند و شما را مبتلا کند. بثورات اغلب از فردی به فرد دیگر یا از حیوانی به فرد دیگر با تماس مستقیم منتقل می‌شود.

قارچ پوست پا یکی از عوارض آزاردهنده در ورزشکاران است. این عفونت‌ها به‌منظور عدم گسترش، ایجاد راحتی و عدم اختلال در تمرین و ورزش ورزشکاران، نیازمند درمان به‌موقع و مناسب هستند. در ادامه این مطلب شمارا با شایع‌ترین عوامل ایجاد قارچ پوست پا آشنا می‌کنیم. لازم به ذکر است که برخی از این عوامل محیطی بوده و در اختیار انسان نیست. دراین قسمت چندین فاکتور مهم در ارتباط با ابتلا به عفونت‌های قارچی را بررسی خواهیم کرد.

گرما و رطوبت

تعریق شدید در یک محیط گرم و مرطوب می‌تواند خطر ابتلا به عفونت قارچی را افزایش دهد. قارچ‌ها برای رشد به محیطی گرم و مرطوب نیاز دارند. راه رفتن با پای برهنه در مکان‌های مرطوب، مانند سالن‌های ورزشی، رختکن و حمام‌ها نیز می‌تواند خطر ابتلا را افزایش دهد. این مکان‌های عمومی اغلب سرشار از هاگ‌های قارچی هستند.

مناطق عمومی

بسیاری از امکان ورزشی به‌دلیل شرایط جوی حاکم بر داخل آن‌ها می‌تواند محیط بسیار مناسبی برای رشد این قارچ‌ها باشد. کمدها در ورزشگاه‌ها، رختکن‌ها و سرویس‌های بهداشتی از دیگر مکان‌های مناسب رشد قارچ هستند.

چه کسانی بیشتر در معرض کچلی پا هستند؟

هر کسی ممکن است به قارچ پوست پای ورزشکار مبتلا شود، اما برخی رفتارها خطر ابتلا را افزایش می‌دهد. عواملی که خطر ابتلا به بیماری پای ورزشکار را افزایش می‌دهند، عبارتند از:

  • بازدید از اماکن عمومی و سالن‌های ورزشی با پای برهنه، به‌ویژه اتاق‌های رختکن، دوش‌ها و استخرهای شنا
  • استفاده از جوراب، کفش یا حوله فرد مبتلا
  • پوشیدن کفش‌های تنگ و بسته که احتمال تعریق بیشتر را فراهم می‌کند.
  • مرطوب نگه داشتن پاها برای مدت طولانی
  • داشتن آسیب جزئی پوست یا ناخن روی پا

عوارض قارچ پوست پا چیست؟

کچلی پای ورزشکار در برخی موارد می‌تواند منجر به عوارضی در ظاهر پوست شود. این عوارض خفیف شامل واکنش آلرژیک به قارچ است که می‌تواند منجر به تاول در پا یا دست شود. همچنین امکان بازگشت عفونت قارچی پس از درمان وجود دارد.اگر عفونت باکتریایی ثانویه ایجاد شود، می‌تواند عوارض شدیدتری داشته باشد.

در این صورت ممکن است پای شما متورم و قرمز همراه با گرمی نامتعارف باشد. چرک و تب علائم دیگر این نوع از عفونت باکتریایی هستند. همچنین ممکن است عفونت باکتریایی به سیستم لنفاوی سرایت کند. عفونت پوستی می‌تواند منجر به عفونت سیستم لنفاوی یا غدد لنفاوی شما شود.

راه‌های پیشگیری از کچلی پا چیست؟

چندین کار وجود دارد که می‌توانید برای جلوگیری از عفونت قارچ پوست پای ورزشکاران انجام دهید:

  • هر روز پاهای خود، به‌ویژه بین انگشتان آن را با آب و صابون بشویید و خشک کنید
  • جوراب‌ها، ملافه‌ها و حوله‌ها را در آب با دمای 60 درجه سانتی‌گراد یا بالاتر بشویید.
  • کفش‌های خود را با استفاده از دستمال‌های ضدعفونی‌کننده (مانند دستمال مرطوب کلروکس) یا اسپری ضدعفونی کنید.
  • پودرهای ضد قارچ را به صورت روزانه روی پاهای خود بپاشید.
  • جوراب، کفش یا حوله را با دیگران به اشتراک نگذارید.
  • زیر دوش‌های عمومی، اطراف استخرهای عمومی و سایر مکان‌های عمومی صندل بپوشید.
  • جوراب‌هایی بپوشید که از الیاف قابل تنفس، مانند پنبه، پشم یا از الیاف مصنوعی ساخته شده باشند که رطوبت را از پوست شما دور کند.
  • هنگام تعریق بیش‌ از حد پاهایتان ،حتما جوراب‌های خود را عوض کنید.
  • هنگامی که در خانه هستید، پاهای خود را آزاد بگذارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *